Nyheter

Bama-heder til Grundnes

Det var potetprodusent Olav Grundnes som stakk av med hedersprisen som beste leverandør til BAMA i 2013.

Publisert Sist oppdatert

Det var tre kandidater fra ulike produksjonsmiljøer i Norge som konkurrerte om årets leverandørpris fra Bama, vurdert etter kriterier som produktkvalitet, markedsorientering, samfunnsansvar og service.

I juryens begrunnelse heter det: Med vekslende og uforutsigbart klima blomstrer potetproduksjonen i Målselv, spesielt hos Olav Grundnes. Han er fjerde generasjon på gården og drivkraften er lokal matproduksjon. Gården produserer rundt 750 tonn poteter hver sesong, der den nordnorske spesialiteten Gulløyet er arvesølvet som nå eksporteres til Østlandet. Han er en pådriver for økt produksjon av potet i Nord-Norge, der gården deltar i testforsøk med nye sorter hvor formålet er å sikre økte potetavlinger i et klimautsatt område. Grundnes er sterkt engasjert i potetmiljøet i Målselv. Han er nyskapende og hans kunnskap om markedet gjør ham til en ledende produsent innen norsk potetproduksjon».

– Denne prisen deler jeg med det flotte potetmiljøet vi har i Målselv, og sist men ikke minst til min kjære kone og kollega Evy Anita, sa en fornøyd prisvinner da han mottok prisen.

Powered by Labrador CMS