Nyheter

Statsminister Erna Solberg ser på et avskoget område i regnskogen på Sumatra i Indonesia. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

Budsjettenigheten ga 150 millioner mer til regnskog

Venstre og KrF er enige med regjeringspartiene om å redusere de foreslåtte kuttene i regnskogsatsingen og bistanden til fornybar energi.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): I regjeringens opprinnelige budsjettforslag for 2016 var det satt av 2.902 millioner kroner til klima- og skogsatsingen. Men i tillegget til statsbudsjettet som ble lagt fram, ble denne summen kuttet med 378,3 millioner kroner for å skaffe flere midler til å håndtere det økte antallet asylsøkere.

I budsjettenigheten mellom Venstre, KrF, Høyre og Frp økes potten igjen med 150 millioner kroner til i alt 2.674 millioner kroner.

Bistand til fornybar energi ble samtidig kuttet med 520 millioner kroner i tillegget til statsbudsjettet. I budsjettenigheten settes denne summen opp igjen med 200 millioner kroner til 470 millioner kroner.

I 2015 er det bevilget 2,8 milliarder kroner til klima- og skogsatsingen. Bistanden til fornybar energi ligger i år på 740 millioner kroner. SVs miljø- og energipolitiske talsmann Heikki Eidsvoll Holmås påpeker at de to budsjettpostene kuttes betydelig fra 2015 til 2016.

– Det er uforståelig at Venstre og KrF kan stå inne for et budsjett som raserer Norges satsing på å støtte fattige lands fornybarsatsing, sier han. (©NTB)

Powered by Labrador CMS