Fungerende Coop-sjef, Geir Inge Stokke.

Coop har budsjettert med 1,7 milliarder i underskudd

Publisert: 28. september 2015 kl 11.10
Oppdatert: 5. oktober 2015 kl 09.18

Fungerende konsernsjef Geir Inge Stokke sier til Aftenposten at omstillingen både koster mye og tar tid.

– Vi kommer til å bruke mange 100 millioner på omstilling og investeringer i butikkene. Derfor har vi planlagt med et stort minusresultat i år, sier Stokke.

Stokke minner om at Ica tapte 15 millioner kroner i uken før Coop overtok, og at det har vært viktigst for Coop å stoppe tapet.

– Da må vi gå etter de høyeste kostnadene først. Det er logistikken. Der er vi nå i gang med å legge ned rundt over hele landet, sier Stokke til avisen.

Icas gamle lagre i Narvik og Bryne er lagt ned. I Bergen har de lagt ned Coops lager, men beholdt Icas. Frem til mars neste år skal også lagrene i Arendal, Trondheim og Skårer legges ned. Stokke nevner også endringene i lønns- og it-systemet, og at de kutter i innkjøpsavdelingen, markedsavdelingen, og alle andre steder der de kan.

– Totalt skal vi hente inn et milliardbeløp i synergieffekt, sier Stokke.

Det skal brukes et milliardbeløp på oppgradering av butikker og restrukturering av Ica, i tillegg til de 2,5 milliardene Coop brukte på å kjøpe Ica.

- I planene vi la før vi kjøpte ICA har vi budsjettert med at vi i 2015 kommer til å få et minusresultat på litt over 1,7 milliarder, sier Geir Inge Stokke.

Omprofilerte butikker går godt, og bedre enn Coop hadde forventet. I de butikkene som er ferdig omprofilert til Coop Extra, kan kjedesjef Håvard Jensen fortelle om 30 proent omsetningsøkning og kundetilstrømning som ligger langt foran forventningene. Men i Oslo taper Coop markedsandeler til Rema og Kiwi. Extra-sjefen vil bruke den første tiden til å la Oslos befolkning bli kjent med lavpriskjeden.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb