Det kan bli flere rettssaker i potetgullstriden

Publisert: 3. september 2015 kl 10.10
Oppdatert: 7. september 2015 kl 11.45

Det skriver E24, som har hatt fyldig dekning av rettssaken de siste dagene. Advokaten til Orkla, Ida Gjessing fra advokatfirmaet Grette, sa onsdag at dersom kravet om å få bruke begrepet potetgull ikke blir avklart ved dom, er alternativet å bruke begrepet, og avvente en rettssak fra Maarud. Dette mener advokaten vil være uheldig.

– Når Orkla nå har anlagt sak, er det fordi man ønsker en avklaring før man bruker benevningen potetgull, sier Gjessing, ifølge E24.

Orkla, som eier Kims, vil bruke «potetgull» i markedsføringen av sine snacksprodukter, og har derfor stevnet Maarud for retten. Maarud mener at det har enerett på å bruke benevningen «potetgull» i markedsføringen.

Siste dag i retten var i går, og da sto advokatenes sluttprosedyrer på programmet. Steinar Lie, også advokat for Maarud, sa blant annet i sitt sluttinnlegg at hensikten med dette er «en kald og kynisk konkurransehandling fra Orkla» og at «Det virker som et desperat forsøk på å slå kloa i et verdifullt varemerke». I tillegg mente han det var lovlig sent å klage på en registrering i varemerkeregisteret som ble gjort i 2010.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb