Foto: ID 34340428 © Alain Lacroix | Dreamstime.com

Ekstra mye å gjøre etter ferien?

Publisert: 3. august 2015 kl 11.34
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

Tunge øyelokk når vekkerklokka ringer. Det er så altfor, altfor tidlig. Men du kommer deg da på jobb. Det er nå du skal dra deg selv igang igjen etter en lang ferie. Det er mange som gir råd om hvordan man kan komme igang igjen etter ferien, og mange av dem handler om å forsøke å få til en rolig oppstart.

Det er imidlertid ikke noe som heter en stille og rolig oppstart på jobb etter sommerferien for ledere, hevder den danske organisasjonen Lederne på sine hjemmesider.

Ekstraarbeid

I en undersøkelse Lederne har gjort blant 2909 ledere i danske virksomheter, svarer 63 prosent av de spurte jobber mer enn normalt i perioden etter ferien. Dette gjelder gjerne den første uken, eller to uker, etter ferien, og for de fleste dreier det seg om bortimot ti arbeidstimer ekstra før bunkene som har hopet seg opp er borte fra skrivebordet.

Men for noen ledere er det snakk om en større arbeidsmengde enn som så. 19 prosent av de lederne som oppgir at de jobber ekstra mye etter ferien, oppgir at de jobber mellom 16 og 30 timer ekstra. Åtte prosent oppgir at de jobber over 30 timer ekstra.

Unngå møter

Litt ekstraarbeid må man regne med, men hensikten med ferien var vel neppe at man skulle grave seg ned i en masse ekstraarbeid allerede de første ukene etter ferien?

Niels Henriksen, rådgivningssjef hos Lederne, mener at ledere til dels kan planlegge seg bort fra de største mengdene med ekstraarbeid etter ferien. Han anbefaler blant annet å blokkere kalenderen for møter i begynnelsen, slik at man rekker å få lest all e-post og andre henvendelser som har kommet inn i løpet av ferien.

Et annet tips er å starte opp igjen etter ferien på en onsdag eller torsdag, og ikke en mandag. Kanskje kan det gi en litt mykere start? 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb