En brann i interiørbutikken Jysk i Hunstadsenteret i Bodø førte til kraftig røykutvikling onsdag kveld. OBS kredit Foto: Aleksander Ramberg / Avisa Nordland / NTB scanpix

En til sykehus etter storbrann i Bodø

Publisert: 25. juni 2015 kl 00.20
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

Det ble først opplyst at ingen personer ble skadd, men det viste seg at en ansatt hos Jysk hadde pustet inn røyk og ble brakt til sykehus for sjekk, opplyser driftsdirektør Arne Gåssand i Jysk til NRK.

Hunstadsenteret inneholder blant annet et treningssenter, en Rema 1000-butikk og fiskebutikk. Alarmen gikk etter stengetid, så det var ingen kunder i butikken. Derfor gikk evakueringen av senteret raskt.

Hunstadringen, som går forbi 50 meter unna, ble onsdag kveld sperret for trafikk. Shell-stasjonen like ved brannstedet ble også stengt på grunn av farlig røyk.

Brannmannskapene sliter med å komme til stedene det branner i Hundstadsenteret i Bodø. Nå prøves alternative slukningsmetoder, som skum.

Over 200 mennesker er evakuert i brannen som brannvesenet mente de hadde kontroll ved 5-tiden natt til torsdag. Ved 6-tiden blusset den opp igjen. Mye røyk og sterk varmeutvikling gjør slukkearbeidet vanskelig.

– Brannen har tiltatt, og brannvesenet har ikke kontroll, opplyser operasjonsleder Mads Bernhoft i Salten politidistrikt til NTB klokken 6.45 torsdag morgen.

Det er stor røykutvikling på stedet, og det er derfor besluttet å evakuere boligområdene Brækkatunet og Brækkahaugen øst for senteret. Totalt dreier dette seg om rundt 200 personer.

Tor Geir Følvik var inne i bygget og spilte squash da brannalarmen gikk.

– Plutselig hørte vi et kraftig smell, så kom hele veggen inn. Da var det bare å ta beina fatt, sier han til NRK.

Truls Andersen forteller til Avisa Nordland at det var lettveggen mellom Jysk og Bodø Squashsenter som blåste ut rett etter smellet.

– Da kom det sivende inn masse røyk, sier han.

Politiet fikk melding om brannen like etter klokka 20.30 onsdag kveld.

Hunstadsenteret er eid av Handelseiendom II. Det er på 7.500 kvadratmeter og ligger rundt 8 kilometer fra Bodø sentrum. (©NTB)

Ledige stillinger – Dagligvarejobb