Nyheter

Jens Eide kritisk til svinsk kritikk

Mattilsynet gir Jens Eide kritikk for griseemblem på produktforpakning. – Er dette noe å bruke skattepenger på? spør bedriften.

Publisert Sist oppdatert

Mattilsynet liker ikke Jens Eides griseemblem på produktforpakningene. De mener den lille grisen, som er en del av Jens Eides logo, kan være villedende for forbrukerne, og få dem til å tro at det er svinekjøtt i produkter som vitterlig er produsert uten. Dermed fikk Jens Eide notert et avvik i Mattilsynets rapport «Merkesjekken 2015».

Hos Jens Eide ristes det på hodet og varsler at de vil protestere på merknaden. I en Facebook-melding skriver bedriften:

– Vi i Jens Eide AS er mild sagt uenig med Mattilsynets påpekning og fokus. Mattilsynets arbeid er svært viktig for å ivareta trygg og sikker mat for både deg og meg. Der er tilsynets arbeid og innsats fantastisk.....men ett sted går grensen. Er dette virkelig noe å bruke verdifulle skattepenger på? Emblem og logoer med dyr er svært vanlig i kjøttbransjen, både på produktforpakkninger og i logoer. For å ikke glemme bilbransjen, må hester og jaguarer fjernes fra logoen? spør Eide sine følgere, og får massiv støtte. Her er et lite utvalg:

«Latterlig! Jobber til daglig med logoer nasjonalt. Har aldri vært borti lignende.»

«Mattilsynet dummer seg ut der!! Jeg jobbet som slakter på Helle Slakteri i Valdres, og der var noen av varene merket med et oksehode. Stå på Eide!! sier mer om mattilsynet!!»

«Mattilsynet har for lite å ta seg til.ein ting er å ha arbeid,men da er ein større kunst å få da til å vara..»

«Stå på! Behold griseemblemet!!! Ærlig talt!»

«Vanskelig å holde latteren tilbake. Fullstendig sinnsykt. Stå på og takk for kvalitetsproduktene dere lager for oss som setter pris på god mat.»

Gir seg ikke

– Jeg er glad for støtten vi får her på FB-siden! Og vi kommer ikke til å gi oss på dette vedtaket. Det som er synd er at vi må bruke tid og energi på å klage inn slike vedtak, men dette skal vi klare:-)), skriver kvalitetsleder Åse Hodne Hørsdal ved Jens Eide i kommentarfeltet.

Bedriften følger opp og skriver:

– Takk for all støtte og gode kommentarer. Godt å se at det ikke bare er oss som føler at dette er urimelig. Gir oss pågangsmot til å kjempe imot. TAKK.

Powered by Labrador CMS