Nyheter

– Kan bli tvunget til å flytte på grunn av isbitprosjektet

Hvis Svaice får tillatelse til permanent drift ved Svartisen, er naboene redde de må flytte fra eiendommene sine som følge av støy.

Publisert Sist oppdatert

Svaice skal hente ut is fra Svartisen til isbitprosjektet som på sikt kan gi 60 arbeidsplasser i Meløy. For å kunne hente ut isen, er selskapet avhengig av å fly helikopter til og fra breen – etter planene inntil 6 000 korte turer i løpet av sommersesongen, i nasjonalparken. I går ga lokalpolitikerne selskapet dispensasjon til å utvide prøveprosjektet neste år, melder NRK.

– Vi har prøvd å sende inn klager, men resultatet er nedslående, og det virker som om at saken er ganske fastlåst. Hvis det blir permanent drift så kan jeg ikke se at vi kan bo her. Da er eiendommen, som vi har brukt mye tid og ressurser på, verdiløs, sier Ruth Myrvang.

Både Nordland fylkeskommune og Statskog har gått inn med pengestøtte til prosjektet, som har allerede fått medieoppmerksomhet utenfor Norge.

Totalt befinner det seg fem husstander, tre bedrifter og tre fritidsboliger i området, og Naturvernforbundet har allerede levert klage på vedtaket til Meløy kommune.

Powered by Labrador CMS