Nyheter

Programansvarlig Alyson Steinsrud og daglig leder Øivind Lindøe i Matkanalen er klare til å gi seerne mer mat på tv. Foto: Haakon Nordvik

Klart for første smak av Matkanalen

Tirsdag 1. desember lanseres Matkanalen på TV i Norge, og her er vinterens program.

Publisert Sist oppdatert

Programansvarlig Alyson Steinsrud og daglig leder Øivind Lindøe i Matkanalen presenterer i dag programmet for vinteren.

– Vi har lagt vekt på å lete frem serier og navn som publikum i Norge gjerne ikke kjenner til, men som er av høy kvalitet og leverer gode seertall i andre markeder, sier Øivind Lindøe i Matkanalen i en pressemelding.

Flere av titlene er helt ferske, som Two Greedy Italians, som kun ligger noen uker foran nå i sin sesong 2 på BBC2. En av de to italienerne, Gennaro Contaldo, har vært Jamie Olivers læremester over flere år.

– Det et mye humor, vakre bilder og god mat i denne serien fra Italia vestkyst, sier Lindøe

TV- personlighetene Rick Stein vil også bli en sentral del av sendeplanen, med flere av sine matreiser fra Spania, India, Italia og USA. Nigel Slater og James Martin er andre navn som har fått faste plasser i sendeplanen.

Ellers skal Chuck Huges fra Montreal levere Chuck´s Week Off fra ulike reisemål, mens Tina Nordström skal stå for både jule- og nyttårssendinger.

– The Art of Cooking with Mimi Thorisson er også interessant synes vi, hun er fransk blogger og superkjendis, men helt ukjent for oss i Norge. Listen teller omlag tyve titler til, og det er noe for enhver smak, mener vi, sier Matkanalen-sjefen.

Matkanalen har også inngått en stoffutvekslingsavtale med AftenpostenTV rundt noen av TV-seriene som omhandler mat.

– Her ligger det mange gode synergier, hvor Aftenposten blir det naturlige stedet man leter opp tidligere episoder, mens Matkanalens seere får se spennende serier som ikke alle hadde funnet frem på egenhånd. Vi har også god dialog med VG/Godt.no om lignende samarbeid, sier Lindøe, som av egne produksjoner vil vi trekke frem «Langs matkysten i California» med Andreas Ihlebæk og Merete Gamst:

– I denne serien møter vi en rekke personligheter. Vi møter for eksempel Roald Dahls barnebarn Chloe, som nylig åpnet hummerrestaurant sammen med kjæresten Nikki Booth. Jentene er kun 24 år gamle, og hadde lite erfaring fra restaurantbransjen fra før, men har allerede klart og bygge et populært spisested midt i trendy Silverlake i Los Angeles. Andre egenproduksjoner er WinningFood med Ingvill Måkestad Bovim, Kjøkkenpatruljen med Margit Vea og Fra Skandinavia til London. For 2016 jobber vi med flere egenproduksjoner, både på egenhånd og sammen med norske matbloggere.

Ved lansering har Matkanalen fått med seg flere sentrale aktører i norsk matbransje, som Tine, Bama, Meny og Godtlevert.no, som i dag er Norges største på mat levert på døren, har inngått en langsiktig avtale med kanalen.

– Vi er svært fornøyde med - og takknemlige for oppslutningen hos både annonsører og mediebyråer, sier Øivind Lindøe

Matkanalen ser du på Altibox kanal 16, Canal Digital Satellitt 21, Get kanal 35 og Canal Digital Kabel 36.

Powered by Labrador CMS