Nyheter

Lime-vitne skulle arresteres av korrupt politi

Aktor Anja Perminow Stenersen mener et sentralt vitne i Lime-saken skulle kidnappes og fengsles ved hjelp av kontakter inn i korrupt, pakistansk politi, skriver Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

I rettssaken mot den yngste broren i Lime-familien Hussain la Stenersen ned påstand om ett år og to måneders fengsel for motarbeiding av rettsvesenet, skriver Aftenposten.

Lillebroren i Hussain-familien skal ikke ha hatt noen formell rolle i Lime-systemet, men fungerte delvis som stedfortreder da familiemedlemmene hans ble arrestert i september i fjor.

To måneder senere ble også han pågrepet – siktet for å ha truet og påvirket ofre og vitner i saken.

Politiet mener avlyttede telefonsamtaler viser at 33-åringen forsøker å organisere både en kidnapping og en fengsling av en 45 år gammel norskpakistansk mann. Han er omtalt som «et sentralt vitne» i menneskehandelssaken, som ikke begynner før januar.

45-åringen befant seg i Pakistan i oktober i fjor, da de omstridte telefonsamtalene fant sted. Det ble aldri noe av hverken fengsling eller kidnapping. Politiet mener likevel at forsøkene på å organisere disse er straffbare, skriver Aftenposten.

33-åringen i Hussain-familien erkjenner ikke straffskyld, men har vedgått at han har hatt disse samtalene. Han har imidlertid en helt annen forklaring.

Ifølge ham var 45-åringen i Pakistan for å destruere bevis som kunne knytte ham til utnyttelse av et av ofrene i Lime-saken. Han har forklart at han selv ønsket å stoppe ham fra å gjøre dette.

Powered by Labrador CMS