Nyheter

Mats Hegg Jacobsen er Årets unge bonde

Den 30 år gamle bonden fra Tromsø er kåret til Årets unge bonde.

Publisert Sist oppdatert

– Det er helt rått, sier Mats Hegg Jacobsen rett etter at han ble kåret til Årets unge bonde 2015 på Lillestrøm lørdag kveld.

På scenen fortalte han at selv om han har vært idrettsutøver, var dette noe helt for seg selv.

– Jeg har aldri hatt så høy puls før! Og som vi sier i Nord-Norge: Fy faen!, siterer Bondebladet.

Fra gården selger han produktene under navet «Jacobsen på Berg –urban gårdsdrift i Tromsdalen».

– Vinneren av Årets unge bonde kombinerer det å spre kunnskap om landbruket og økologisk produksjon med vekst på en måte som juryen har latt seg imponere av, oppga Ap-politiker og jurymedlem Knut Storberget som en av begrunnelsene for at Jacobsen er kåret til Årets unge bonde 2015.

Årets Unge Bonde deles ut av Norges Bygdeungdomslag, McDonald’s i Norge og Felleskjøpet Agri. Kåringen ble i år arrangert for sjette år på rad. Det er prosjektet «Grønn utdanning» som står bak kåringen. Formålet er å styrke rekrutteringen til norsk landbruk.

Juryen skriver også: «Vinneren utdanner befolkningen om det å bruke alle ressursene vi har, noe store deler av samfunnet kanskje har glemt. Årets unge bonde driver økologisk, og er med på å formidle gleden ved økologi, og hva denne måten å drive landbruk på gir av dyrevelferd, miljøgevinster og ikke minst god smak. Årets unge bonde strekker seg langt for å bidra til samfunnet gjennom fokus på bærekraft, kunnskapsspredning og dyrevelferd. Det er en person som er ansvarlig, innovativ og inspirerende. Årets unge bonde 2015 er Mats Hegg Jacobsen.»

Powered by Labrador CMS