Nyheter

Mattilsynet korrigerer «Merkesjekken»

KLF har påpekt flere feil i Mattilsynets rapport om merking av kjøttprodukter. Nå innrømmer tilsynet at noe har gått galt.

Publisert Sist oppdatert

Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund har vært svært kritiske til årets utgave av «Merkesjekken», der Mattilsynet slo fast at langt mer enn halvparten av produktene var feilmerket. Dette gjaldt ikke minst mangelfull merking av allergener, noe som kan være forbundet med helsefare. KLF slo imidlertid fast at flere av produktene som fikk påpakning for ikke å ha opplyst om allergener i innholdsfortegnelsen, heller ikke inneholdt de aktuelle allergenene.

Mattilsynet har derfor gått gjennom testresultatene på nytt, og funnet ut at de i flere tilfeller har hengt ut feil produkter.

«En teknisk feil medførte at resultater for allergener har forskjøvet seg for enkelte produkter i rapporten. Forskyvingen endrer ikke konklusjonene fra Merkesjekken 2015. Vi ønsker derfor å informere om at produktene nedenfor står med avvik på merking av allergener i rapporten, uten at de har avvik», skriver tilsynet i en pressemelding.

De aktuelle produktene er:

  • Reinsdyr – Tungerull fra Stensaas Reinsdyrslakteri AS
  • Kokt skinke Kjøver, Kokt skinke Bunnpris fra Kløverkjøtt AS
  • Hjortesalami fra Øre Vilt
  • Skåret morr fra Taga Enge/Snekvikkjøtt
  • Ungarsk pølse og telemarkswiener fra Telemark Kjøtt

«I tillegg varslet vi vedtak på pølser uten melk fra Ertnes på grunn av negativ allergenmerking. Etter tilbakemelding fra Ertnes vurderte vi at produktet ikke har avvik i allergenmerkingen og fattet derfor ikke vedtak. Avvik på allergener i merkesjekken betyr hovedsakelig at allergenmerkingen ikke er korrekt, ikke at den mangler», heter det videre.

Mattilsynet beklager feilen og har nå korrigert oversikten i rapporten.

Se rapporten og les om merkesjekken 2015

Powered by Labrador CMS