Nyheter

Mills lanserer supersakte-tv. Kanskje blir det én av disse tønnene du får se på skjermen - i 11 måneder.

Mills lanserer supertreigt tv-program

Å se maling tørke blir rene berg- og dalbaneturen i forhold til Mills nye supertreige livesending. Gjennom 11 måneder inviteres seerne til å se lagring av kaviar på tønne.

Publisert Sist oppdatert

Det som trolig blir verdens treigeste tv-sending begynner med å filme lagringen av kaviar i én av de mange tusen tønnene som står lagret i Finneidfjord utenfor Mo i Rana. Sendingens høydepunkt kommer allerede en gang i september, når en medarbeider snur tønna!

– Mills er en tradisjonsrik virksomhet, men selv om vi i alle år har hatt glimt i øyet når vi forteller om våre produkter, må vi vel innrømme at det å filme en tønne live i månedsvis nok er det rareste vi har gjort på våre 130 år, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Mills DA i en pressemelding.

Vederhus forteller at man på nettsiden til prosjektet vil telle ned til kaviaren er ferdig laget, og at man også vil gjøre et poeng av - live - de gangene det skjer spennende ting underveis i produksjonen, som for eksempel tønnesnuing. Man vil også finne informasjon og bilder fra hele kaviarprosessen.

­– Kaviar har vært laget i Norge og langs kysten i mange generasjoner. Vi i Mills har funnet vår egen tilnærming, og vår egen oppskrift, som ivaretar den norske kaviartradisjonen. Mange er nok ikke klar over det, men kaviar er en del av kulturhistorien langs kysten, og produksjonen er veldig tidkrevende. Gjennom dette prosjektet viser vi en gang for alle at det ikke svømmer ferdigproduserte kaviartuber rundt i Lofothavet, sier Vederhus.

Prosjektet har vært planlagt i månedsvis, og det er også tatt høyde for eventuelle hendelser – som teknisk feil under streamingen. Nå gleder hele Mills-konsernet seg til å vise frem bilder fra Værøy og produksjonslokalene til Mills i forbindelse med prosjektet.

Streamen åpnes 19. august på et pressearrangement på fabrikken i Fredrikstad. Det er også laget en filmtrailer som skal inspirere både nordmenn og utlendinger til å følge prosessen sekund for sekund.

Å lage kaviar er ikke gjort i en fei, og det vil Mills fortelle forbrukerne det neste året.
Powered by Labrador CMS