Nyheter

Nei til kortreist mat

Er det mulig å si hvor kort kortreist mat har reist før den blir langreist? spør Matmerk-sjef Nina Sundqvist i Nationen-spalten Landbruksbloggen.

Publisert Sist oppdatert

Sundqvist oppfordrer nå alle til å begrave «kortreist»-begrepet og i stedet bruke lokalmat som fellesnavn på all mat med norsk særpreg som lages i Norge.

– Hvor går egentlig den geografiske avstanden for når en vare er kortreist eller ei? Er det i nabobygda, innenfor kommunen, fylket eller riksgrensa? Skal den ha reist 5 kilometer, 5 mil eller 50 mil? skriver Matmerk-sjefen på Landbruksbloggen i Nationen, og spør om kortreist mat et blitt like tøyelig begrep som eiendomsmeglernes forhold til geografi.

– Jeg oppfordrer sterkt til å avlive begrepet kortreist mat og la den gjenoppstå som lokalmat. Skal vi nå målet om å selge lokalmat for 10 milliarder kroner i 2025, må vi faktisk ha en felles oppfatning om hva lokalmat er, skriver Nina Sundqvist.

Powered by Labrador CMS