Nyheter

Norsk på menyen 2015

Er du opptatt av å fremme norske råvarer og matkultur? Er formidling av opprinnelse og identitet en del av menyen på ditt spisested?

Publisert Sist oppdatert

Matmerk oppfordrer herved alle landets spisesteder til å delta i konkurransen «Norsk på menyen». Vinnermenyen skal løfte frem norske råvarer og tradisjoner både gjennom maten som serveres, og gjennom språket som benyttes i beskrivelsen av rettene. Det legges vekt på bruk av lokale og norske råvarer, og at menyen på en lettfattelig og fengende måte formidler tradisjoner og tilhørighet.

Heder, ære og 25.000 kroner

Prisen deles ut i forbindelse med Fagdag for norsk mat i Oslo den 29. oktober og består av et stipend på 25.000 kroner. Stipendet skal brukes til reiser, kurs eller utdanning som skal inspirere arbeidet med å fremme norsk mat og matkultur. Menyene blir vurdert av en bredt sammensatt og uavhengig jury, bestående av fagpersoner innen matproduksjon, reiseliv og norsk språk.

Kriteriene er som følger:

1. Maten: Menyen skal tydelig fremme lokale, regionale og nasjonale norske råvarer.

2. Språket: Presentasjonen skal være preget av god og riktig språkbruk med norske begreper og beskrivelser. Tydelig identitet og valg av navn på rettene, og fortellinger om hvor råvarene eller rettene kommer fra vil bli vektlagt.

På Matmerks nettsider finner du gulltipsene fra fjorårets vinner, Bodil Fjellestad Eikrem fra Gloppen Hotell. Har du ideer til restauranter som burde delta i konkurransen, gå inn på Matmerks Facebookside og meld inn dine forslag!

Powered by Labrador CMS