Norske Agra størst på saus og dressing i Sverige

Publisert: 25. juni 2015 kl 22.51
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

Merkevaren Lohmanders står sterkt blant svenske forbrukere, og er kjent for tradisjonelle sausvarianter som bernaise og hollandaise i tillegg til en rekke økologiske varianter. Agras svenske merkevareportefølje omfatter fra før Rydbergs salater, dressinger og sauser, og Fjällbrynt smøreoster. 

Lohmanders ble grunnlagt i 1998, og var først på markedet med kjølte sauser. Selskapet ble på kort tid kategorileder i Sverige. Produktene produseres i Norrköping, og produksjonen opprettholdes med ny eier.

– Kalde sauser er i vekst, og kjøpet at Lohmandergruppen forsterker både vår merkevareportefølje og posisjon på det svenske markedet. Lohmanders sauser utfyller Rydbergs-sortimentet vårt på en god måte, og investeringen går hånd i hanske med våre vekstambisjoner, sier konsernsjef Knut G. Heje i Agra i en pressemelding.

Agras svenske selskap, Foodmark Sweden, har etter oppkjøpet av Lohmanders en årlig omsetning på 650 millioner svenske kroner.

Den danske folkefavoritten Stryhn’s har vært en del av Agra siden 2008, og nylig kjøpte også Agra leverposteiprodusentene Slagtermester Andersen og Royal. Selskapet forsterker dermed sin posisjon som markedsleder på dansk leverpostei. I tillegg ble det nylig kjent at Agra-konsernet sine norske eiere, familien Heje, kjøper ut den internasjonale dagligvaregiganten Unilevers andeler i selskapet.

– Vårt perspektiv er og har alltid vært langsiktig, med norsk forankring. Agra har vært sentral i konsolideringen av det skandinaviske dagligvaremarkedet, og skal vokse både organisk og gjennom oppkjøp når de rette mulighetene er tilstede. Disse oppkjøpene er helt i tråd med vår strategi, og bekrefter vår norske og skandinaviske tilhørighet, sier Knut G. Heje.

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb