Nyheter

Ny Kardus til General-jubileet

Så er den her igjen - verdens mest eksklusive snus. Årets utgave får en utsalgspris på 1200 kroner.

Publisert Sist oppdatert

I år feirer General, Skandinavias største snusvaremerke, 150-års jubileum. Begivenheten markeres med lanseringen av snusen General Kardus Fäviken 2016, opprinnelig skapt av Johan A Boman i 1866 og nå tolket av den prisbelønte kokken Magnus Nilsson ved Fäviken Magasinet – 150 år senare.

Nilsson har jobbet tett med master blender Lars Öberg i Swedish Match om snusen. Tillsammans har vi tagit fram ett snus för den verklige finsmakaren, säger Magnus Nilsson.

– I utviklingen av General Kardus Fäviken har vi kombinert utvalgte deler fra General Kardus med Fäviken Magasinets egen snus. I produktet finnes mange innslag fra prosessen vi benytter oss av når vi vi har laget vår egen snus her i Fäviken, men med Swedish Matchs snusekspertise har vi kunnet foredle den ytterligere, sier Magnus Nilsson i en pressemelding.

For første gang er tobakken lagret på eikefat i tilberedningen, samtidig som man har hentet inn kvalitetstobakk fra India, Argentina, USA og Guatemala.

General Kardus Fäviken 2016 ligger i et håndlaget tinnkar der snusen fortsetter å modnes. Optimal smak oppnås etter åtte til tolv uker.

Årets opplag er på 3000 nummererte bokser á 150 gram, og utsalgsprisen vil ligge på cirka 1200 kroner i Norge.

Powered by Labrador CMS