Nyheter

Ny portal til trygg mat

Millum har lanserer Matinfo.no, et nettsted for alle som lurer på hva det er i maten du spiser.

Publisert Sist oppdatert

Her vil du finne næringsinformasjon og allergeninformasjon fra snart 100 av Norges største produsenter. Produsentene er selv ansvarlig for å legge inn og oppdatere informasjonen.

Både de som jobber med mat og de som bare er interessert i mat skal få trygg og god informasjon om hva det er i maten på matinfo.no

– Det er veldig viktig at allergikere vet hva som skjuler seg i maten. Det er enkelt å unngå for eksempel skalldyr, men skjulte allergener som lupin er ikke lett å oppdage. Derfor håper vi at både bransjen og enkeltpersoner tar i bruk databasen, sier Tommy Rebnord hos Millum i en melding.

Matinfo skal ikke bare være et sted hvor bransjen kan sjekke innholdet i ulike produkter, men ønsker å være et samlingssted for informasjon omkring matallergi, matinnhold og matmerking. Nettstedet inneholder også en blogg som oppdateres ukentlig med relevante poster, ofte skrevet av fageksperter.

Behovet for en slik database har vært der lenge, men arbeidet skjøt fart da de nye merkereglene for mat (forordning (EU) nr. 1169/2011) ble iverksatt i desember 2014. Regelen sier at all mat skal være merket med hvilke allergener de inneholder.

Blant de snart 100 produsenter som er inne på Matinfo finner vi Orkla, Nortura, Findus, Tine, Bama og Coca-Cola. Til sammen har produsentene lagt inn en komplett nærings- og allergenoversikt på bortimot 13.000 produkter. Matinfo eies og driftes av teknologiselskapet Millum AS.

Powered by Labrador CMS