Nyheter

Foto: Finn Ståle Felberg, Mathallen Oslo

Optimistisk Mathallen-eier

– Mathallen har overgått forventningene våre, forsikrer markedsdirektør Sverre Landmark i Aspelin-Ramm Eiendom.

Publisert Sist oppdatert

I går kunne du lese at Mathallen nok en gang leverte resultater på minussiden, og ennå har til gode å gå med overskudd. Men det er absolutt ingen grunn til å svartmale situasjonen, forsikrer Mathallen-eier Aspelin-Ramm Eiendom.

I en epost til Dagligvarehandelen peker markedsdirektør Sverre Landmark på at Mathallen åpnet dørene så sent som 2012, og kostet om lag 150 millioner å få på plass. Etter som dette var et helt nytt og uprøvd konsept i Norge, ble det derfor regnet med underskudd i tre år.

– Underskuddet i Mathallen AS i 2013 og 2014 skyldes oppstartskostnader, tap på krav og dels lave leier i oppstartfasen, og er ikke uventet, selv om vi hadde håpet at det ble lavere, skriver Landmark, og fortsetter:

– Året 2015 er tredje hele driftsår, og vi tror at dette vil ende i pluss.

Mathallen er organisert som et kjøpesenter med Mathallen AS som eier og utleier av lokalene. Det er i dag om lag 30 forskjellige leietakere, som alle er egne selskaper, som betaler leie til selskapet. Ifølge Landmark forventet også mange av leietakerne underskudd i starten.

– Noen har gitt seg og noen har gått konkurs. De fleste aktørene i Mathallen i dag har sunn økonomi og forutsetninger for fortsatt drift, presiserer markedssjefen.

Sverre Landmark viser også til at Mathallen AS er ett av til sammen 11 selskaper som eies av Vulkan Eiendom AS, og at Mathallen i denne sammenheng har vært en viktig motor i områdeutviklingen for Vulkan, og har store virkninger for omsetningen på resten av Vulkan-selskapene. Ifølge markedssjefen har Mathallen skapt økt omsetningsleie på hotellene og p-huset, samt utleie av øvrige næringsarealer på området, og disse merinntektene var i 2014 høyere enn underskuddet i Mathallen AS.

– Vi har vært svært tro mot Mathallens idé, som er å skape noe unikt. Vi har ikke kjørt safe med tanke brukere og butikker, tvert om. I utviklingen av et helt nytt og nyskapende prosjekt som Mathallen kan man ikke velge minste motstands vei. Mathallen har overgått forventningene våre, og det er lenge siden vi besluttet å kjøre videre etter de tre «prøveårene». Mathallen vil dermed bestå, og omtrent i samme form som i dag, sier Sverre Landmark, som mener det er viktig at virkeligheten ikke svartmales.

– For da skremmes bare andre som sitter med muligheter for å skape noe unikt!

Foto: Finn Ståle Felberg, Mathallen Oslo
Powered by Labrador CMS