Nyheter

Perlepotet fra Frosta

Siden i fjor høst har de tre Frosta-gårdene Viken Midtre, Valberg og Evenhus – som kaller seg for ”Frosta i God Jord” – gått vitenskapelig til verks for å finne ut hvordan de på best vis kan frembringe små smaksbomber.

Publisert Sist oppdatert

Med penger fra Innovasjon Norge, besøk på frukt- og grønnsaksmesse i Berlin og jevnlig korrespondanse med Norsk Landbruksrådgivning, gikk produsentene for å prøve ut tre potettyper som hadde til felles at settepoteten var stor og følgelig hadde mange knoller.

Potetene rakk akkurat verdenslanseringen på Trøndersk Matfestival som ble arrangert i helgen. Siden har potet-Norge ikke vært helt det samme. Alle REMA 1000-butikkene i Trøndelag har nå perlepoteten i sitt sortiment, i tillegg til nyetablerte “Mathallen i Trondheim.”

På Rema1000 Tiller har perlepotetene nettopp ankommet butikken. Frukt- og grøntansvarlig Kine Krogstad har stor tro på at perlepoteten blir en lokal suksess.
– Dette er en helt nydelig potet, utrolig god på smak! Den egner seg godt til å grille, det vil fremheve smaken. Perlepoteten er også fin å spise for de minste barna da den er liten og lett å håndtere for barnehender, sier Kine Krogstad i en pressemelding
– Jeg er veldig spent på mottakelsen hos kundene våre, men jeg har stor tro på at perlepotetene kommer til å fly ut av butikken. Jeg kommer ihvertfall til å kjøpe den til middag i dag, fastslår Kine.

Kjøpmann Tom Are Theodorsen istemmer Kine.

– Kortreist mat er i vinden om dagen, spesielt her i Trøndelag, forteller Tom Are.
– Alle produkter som er lokalprodusert her gir en god effekt på salget. For meg som kjøpmann er det med ekstra stolthet at jeg selger lokale grønnsaker. Perlepoteten er spesielt spennende da den er ny i landet, og det er gøy at Frosta setter føringen for at en ny potet blir tilgjengelig for kundene våre.

Powered by Labrador CMS