Nyheter

Prest vil at nærbutikken skal slutte å selge prevensjon

Prest John Sylte og FAU i bygda Tresfjord i Møre og Romsdal vil gå drastisk til verks for å øke innbyggertallet slik at nedleggelsen av skolen blir forhindret.

Publisert Sist oppdatert

For to uker siden foreslo administrasjonen i Vestnes kommune å legge ned Tresfjord skole for å spare penger. Kommunen foreslår å flytte de 37 elevene på skolen til Helland skole, som ligger et godt stykke unna.

Dette har fått trebarnsfar, prest og leder i Foreldrerådet arbeidsutvalg (FAU) ved Tresfjord skole, John Sylte, til å reagere.

I et flammende innlegg på sin egen Facebook-side skriver han på vegne av FAU Tresfjord at de «oppfordrer Spar Tresfjord vennlig til ikke å selge prevensjon frem til og med år 2020. Dette for å øke manntallet i bygda. Ethvert salg av prevensjon i dette tidsrommet, uansett omstendighet, vil bli oppfattet som et svik mot FAU og bygda», siterer TV2.

Og ikke nok med det. Sylte vil forby bruken av vinterdyner i bygda og skriver humoristisk at brudd på reglene kan føre til husarrest og bøter – og at husarrest også kan bidra positivt i barneproduksjonsøyemed.

Til Romsdals Budstikke, som hadde saken først, kan pastoren berolige de som nå måtte ha fått kirkekaffen i halsen.

– Det er skrevet med humor, men også med et visst alvor. Hver eneste desember kommer det forslag om å legge ned enten barnehagen eller skolen i bygda. Dette til tross for at vi har fått en økning i folketallet, sier han til avisa.

Det er uvisst om Spar-butikken har tatt oppfordringen til følge.

Powered by Labrador CMS