Nyheter

Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix

Rema kjøper Hugaas Industrier

Rema Industrier kjøper de resterende 50 prosent av rugeribedriften Hugaas Industrier, og blir dermed eneier i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

– Vi legger nå til rette for å videreføre forbedringsarbeidet vi har gjort fra Norsk Kylling til Hugaas og andre ledd i verdikjeden for hvitt kjøtt, sier administrerende direktør Morten Gabrielsen i Rema Industrier i en pressemelding.

– Vi er godt fornøyd med avtalen, og mener det er riktig for verdikjeden å ha et konsentrert eierskap rundt virksomhetene Hugaas Rugeri og Norsk Kylling, sier administrerende direktør Roar Aarhaug i Hugaasgruppen.

Hugaas Rugeri i Soknedal – som eies av Hugaas Industrier, er landets eneste privateide rugeri og leverer daggamle kyllinger til slaktekyllingprodusenter, og er en del av verdikjeden som leverer til Norsk Kylling på Støren. Kjøpet av Hugaas Industrier bekrefter Rema 1000 sin prioritering av og fokus på kategorien hvitt kjøtt.

– Vi håper dette oppfattes som et tydelig signal til ulike interessenter om videre satsning i Trøndelag, sier Gabrielsen.

Som 100 prosent eier av Norsk Kylling, har Rema 1000 siden overtakelsen, gjennomført en snuoperasjon det seneste året. Ifølge selskapet fremstår Norsk Kylling som en stadig mer solid aktør med gode fremtidsutsikter.

Driften av Hugaas Rugeri tas over av Norsk Kylling og administrerende direktør Kjell Stokbakken.

Melding om foretakssammenslutning er sendt Konkurransetilsynet.

Powered by Labrador CMS