Safari barneyoghurt og Dyreparken med kronerulling

Publisert: 29. juli 2015 kl 11.17
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

I august og september vil én krone av hver solgte 8-pakning med Safari yoghurt gå til Basecamp Foundation sitt prosjekt for å verne om mennesker og dyr i området Mara Naboisho i Masai Mara. 

Masai Mara ligger i hjertet av verdens mest dyrerike område. Rundt 40 prosent av Afrikas gjenværende store pattedyrene er avhengig av dette begrensede området for å overleve. Befolkningsvekst, krypskyting og klimaendringer truer dyrelivet. Basecamp Foundation har siden 1998 drevet et aktivt arbeid for bevaring av dette sårbare økosystemet. 

– Gjennom Dyreparken ble vi kjent med Mara Naboisho-prosjektet, og ble imponert over hva de fikk til i Kenya, forteller Carl André Pedersen, sjef for Yoplait Safari i Norge, i en pressemelding.

– Målet er å bidra med godt over 300.000 kroner. Alle som bidrar til kronerullingen får mulighet til å bli med i en trekning om en storslagen safaritur for hele familien til Mara Naboisho og samtidig få se hvordan veldedighetspengene blir brukt, sier Pedersen, som forteller at det gjennom en SMS-tjeneste også vil være mulig å gi flere bidrag til prosjektet. 

Prosjektet Mara Naboisho har som mål å bevare verdens mest unike villmark og dyreliv gjennom samarbeid med lokalbefolkningen. Dette handler om utdanning, bevaring, forskning, sosial utvikling, fattigdomsbekjempelse og ansvarlig turisme.

– Masai Mara Naboisho Conservancy er det ledende reservatet for bevaring av ville dyr i Kenya. Naboisho er 200.000 mål stort, og er eiet av de lokale Masaiene. Viltområdet inneholder alle de store afrikanske ikondyrene, slik som løve, leopard, gepard, elefant, giraff og ulike antiloper. Naboishos langsiktige overlevelse er avhengig av turisme i kombinasjon med støtte fra strategiske partnere. Samarbeidet med Dyreparken og deres partner Yoplait, er et enestående positivt eksempel på slikt samarbeid, sier grunnlegger av Basecamp Foundation og Basecamp Explorer, Svein Wilhelmsen.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb