– Grilling er viktig for oss nordmenn. Vi tar ikke for mange sjanser, men velger det vi er trygge på og vet blir godt, sier informasjonssjef Eskil Pedersen i Nortura. Foto: Nortura

Tradisjonelle grillvalg

Publisert: 25. juni 2015 kl 23.42
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

I en meningsmåling utført av Infact på oppdrag fra Nortura i mai i år, er under halvparten ivrige etter å prøve nye varianter og eksperimentere med grillmaten. Hele 3 av 5 er også klare på at de helst vil benytte norsk kjøtt når det grilles. Dette er interessante resultater for informasjonssjef Eskil Pedersen i Nortura. 

– Grilling er viktig for oss nordmenn, og da er det naturlig at det stilles høye krav til kjøttet som brukes. Meningsmålingen viser at vi helt ikke tar for mange sjanser, men velger det vi er trygge på og vet blir godt, sier Pedersen i en pressemelding.

Han oppfatter det som et kvalitetsstempel for norsk matvareproduksjon at så mange foretrekker nettopp norsk kjøtt på grillen. – Det forteller oss at forbrukere flest her i landet forbinder norsk mat med kvalitet og trygghet, sier Pedersen.

Fagsjef Knut Weberg i Infact mener et interessant trekk ved denne målingen er at en uvanlig stor del av de spurte avgir maksimalt positive svar på spørsmålene om norsk mat og matproduksjon. 

– Det viser at norsk mat har et meget solid grunnfjell av varme tilhengere i befolkningen, på tvers av kjønn, aldersgrupper og fylker, sier Weberg.

En trend i matmarkedet de senere år har vært økt fokus på hvor det man spiser kommer fra. Kundene dine vil gjerne ha kunnskap om både opprinnelse og tilberedelsesmetoder, og det er blitt mer vanlig at produsenter merker maten med opplysninger om dette. En slik trend bekreftes i denne meningsmålingen, der mer enn 3 av 5 nordmenn i alle landets fylker sier nettopp at «Jeg er opptatt av hvor maten kommer fra og hvordan den er laget.»

Hele 4 av 5 mener også det er viktig at kjøttet kommer fra et landbruk der dyra har det bra. Et annet resultat som kommer frem, er at et flertall mener det er viktig at Norge produserer sin egen mat.

Fakta:

I denne undersøkelsen er nesten 3000 personer spurt, jevnt fordelt på begge kjønn og ulike aldersgrupper, og alle landets fylker er representert.

  • Meningsmåling om holdninger til mat, utført av Infact på oppdrag fra Nortura april 2015.
  • Skala 1-5, der 1 er helt uenig, og 5 er helt enig.
     
  • «Det er viktig at vi i Norge produserer maten vår selv.» Gjennomsnitt alle: 3,71 
  • «Jeg er opptatt av hvor maten kommer fra og hvordan den er laget.» Gjennomsnitt alle: 3,69
  • «Jeg foretrekker norsk kjøtt når jeg griller om sommeren.» Gjennomsnitt alle: 3,45
  • «Maten jeg griller skal være norsk, produsert av norske bønder». Gjennomsnitt alle: 3,41
  • «Jeg eksperimenterer ofte med nye kjøttprodukter når jeg griller.» Gjennomsnitt alle: 2,80

Ledige stillinger – Dagligvarejobb