Fem år er gått siden Truls Dedekam ved Coop Mega Skøyen ble kåret til Årets kjøpmann. I dag fyller den populære kjøpmannen 60!

Truls 60 år!

Publisert: 12. oktober 2015 kl 10.53
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

Butikksjef Truls Dedekam ved Coop Mega Skøyen i Oslo er 60 år. Truls er en av Coops mest profilerte butikksjefer, kjent for å si sin ærlige mening og særdeles godt kjøpmannskap. For fem år siden ble han kåret til «Årets kjøpmann» av Handelsbladet (nå Dagligvarehandelen), for kjøpmannskap på aller øverste hylle i norsk dagligvarebransje.

Dagligvarekarrieren startet allerede for 42 år siden, da han som 18-åring fikk jobb som butikkmnedarbeider hos Finn Hokholt som drev kononialforretningen Alf Hokholt på Eiksmarka.

– Jeg lærte alt jeg trengte hos ham. Det var en veldig god skole. En god skole var også Norsk Kjøpmannsinstitutt på Rykkinn, sier Truls til Budstikka, som intervjuer jubilanten over en helside i dagens avis.

Siden ble han med på laget til Stein Erik Hagen. – Jeg var mange år i Ica-systemet. Jeg var blant annet med å bygge opp butikkene både på Liertoppen og Storo. Det var også interessant å være med å starte små butikker på Statoil-stasjonene, de såkalte Ica Express-butikkene, sier Dedekam til Budstikka.

Nå har Truls bestemt seg for at livet som butikksjef tar slutt om to år.

– Ja, da skal jeg ta AFP og bare kose meg. Og kanskje ta en ekstrajobb i kassa på en Coop-butikk. 

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb