Arbeidsliv

Yrkesfaglig utvalg for Kontor, handel og service ledes av tidligere Næringsminister og Helseminister Ansgar Gabrielsen. Her er han sammen med butikksjef for KIWI Hagan, Mats Knudsen.

Utdanningsdirektoratet vil lære av Kiwi-skolen

Butikksjef Mats Knudsen ved Kiwi Hagan ble invitert av Utdanningsdirektoratet (Udir) for å dele sine erfaringer med yrkesopplæring.

Publisert Sist oppdatert

Kunnskapsdepartementet har gitt Udir i oppdrag å styrke kvaliteten på fag- og yrkesopplæringen i Norge. Utdanningsdirektoratet har satt ned et yrkesfaglig utvalg, Yrkesfaglig utvalg for Kontor, handel og service, som skal se på strukturen i videregående opplæring fra arbeidslivets ståsted. Kjedeskolene var tema, da rådet møttes forrige fredag.

Kjedenes egne opplæringsprogrammer, som Kiwi-skolen, er en sentral del av opplæring i bransjen. Virke plukket derfor ut Kiwi til å bli med i møtet.

– Det viser seg at de som har gått kjedeskole er mer attraktive på arbeidsmarkedet enn de som har gått Service og samferdsel. Udir ville lære om Kiwi-skolen, sier Mats Knudsen i en pressemelding.

Den 29 år gamle butikksjefen droppet selv ut av videregående skole, og satset på en karriere i Kiwi. Etter å ha gått Kiwi-skolens traineeprogram, ble han butikksjef i en alder av 21 år. I dag har han ansvaret for over 65 millioner kroner i omsetning og 22 ansatte, og han er selv med på å utvikle ledere gjennom kjedens trainee-program.

I fjor delte Knudsen sine erfaringer med Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson, da en samarbeidsavtale mellom Kiwi og Nav ble undertegnet.
– Hos Udir presenterte jeg kortversjonen av det jeg pratet om på Kiwi-skolen i fjor, forteller butikksjefen.

Powered by Labrador CMS