Nyheter

Vedum kritisk til priskrig

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kritiserer prisdumpingen av julevarer og tror konsekvensene kan blir dårligere dyrevelferd og en økt kasting av mat.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg kan skjønne at forbrukerne synes det er fantastisk å få ribbe for 15 kroner kiloen, men over tid er det ikke bærekraftig når ribba er billigere enn kattematen. Det blir en forflatning av norsk matkultur, hvis det som før var festmat blir den billigste maten vi har, sier Trygve Slagsvold Vedum til Hamar Arbeiderblad.

– Jeg synes det hele er etisk betenkelig. Vi kaster enormt mye mat i Norge allerede, i snitt blir hver fjerde bærepose fra matbutikken aldri brukt. Vi vet at mat er et knapphetsgode i verden, og veldig mye matavfall skaper også forurensning, sier Vedum, som tror de lave prisene får folk til å handle mer enn de klarer å forbruke.

– Jeg håper dette ikke er noe som fortsetter og fortsetter. I neste runde blir det press på leverandørene, som må svekke de etiske standardene. Dette er ikke bærekraftig, sier Vedum, som frykter at prispress til slutt vil føre til dårligere dyrevelferd.

Powered by Labrador CMS