Vil bli Norges skinkehovedstad

Publisert: 25. juni 2015 kl 22.48
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

Ordføreren og fabrikksjefen har lenge jobbet for å sette Tynset på skinkekartet. I fjor kunne Dagligvarehandelen fortelle at duoen ville gjøre Tynset til Norges skinkedestinasjon. De to mener nå at det første målet er nådd. Derfor har de satt seg et nytt mål: å bli Norges skinkehovedstad.

Salbu og Høistad har fått med seg lokalbefolkningen og kjente matbloggere, men har fortsatt litt å gå på når det kommer til å få resten av landet til skinkedestinasjonen. Derfor reiste de onsdag denne uken på en speketurné til Oslo, og det med en lånt traktor. De promoterer skinke på veien, og skal avslutte med å åpne Tynsets svar på en food-truck i hovedstaden: en «Ekte Tynset» food-traktor. Som fabrikksjef Høistad sier: – Kommer ikke hipsterne til Tynset, får vi ta med Tynset til hipsterne.
Forventet ankomst til Oslo er i dag (fredag) klokken 11. Ordføreren og fabrikksjefen stiller med en traktor fullastet med skinke på Piknik i Parken-festivalen i Frognerparken, og åpner food-traktoren klokken 14.00.
Det skorter ikke på selvtilliten til «Ekte Tynset»-duoen. I tillegg til flere NM-medaljer for Santa Kristina-skinka, kan nå Nortura-fabrikken i Tynset glede seg over å være én av tre norske fenalårprodusentene som eksporterer til franske gourmetrestauranter og delikatesseforretninger under den beskyttede geografiske betegnelsen «Fenalår de Norvége».

 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb