Nyheter

KSL-sjef Tom Roterud, adm. dir. Tor Arne Ruud i Animalia og adm.dir Nina Sundqvist i Matmerk har inngått samarbeidsavtale.

Best og billigst for bonden

Animalia og Matmerk vil samarbeide enda tettere enn før. Blan annet skal det samarbeides om utvikling og drift av fagsystemer og kurstilbud.

Publisert Sist oppdatert

– Animalia og Matmerk har samme oppdragsgiver, den norske bonden. Nå skal vi samarbeide enda tettere for å lete fram de beste løsningen for husdyrbonden, sier adm.dir Nina Sundqvist i en pressemelding.

Animalia er et av landets ledende fag- og utviklingsmiljøer innen kjøtt- og eggproduksjon. Animalia utvikler og drifter fagsystemer for bonden, som husdyrkontroller og helsetjenester knyttet til husdyrproduksjon. Matmerk har ansvaret for Kvalitetssystemet i landbruket. KSL.

– Vi ser at mange av de opplysningene som blir registrert i våre husdyrkontroller og helsetjenester også er viktige kvalitetsparametere i KSL. Et styrket samarbeid vil gi bedre utnyttelse av samlet kompetanse og legge til rette for effektiv og god dataflyt mellom Animalias fagsystemer og KSL, sier direktør Tor Arne Ruud.

Avtalen skal legge til rette for å effektivisere utvekslingen av kompetanse, opplæring og data mellom Matmerk og Animalia. Samarbeid om utvikling og drift av fagsystemer, kurstilbud, revisoropplæring inngår også i avtalen

– Vi deler samme visjonen om at i fremtiden skal bonden bare registrere data èn gang, og skal vi komme dit må vi som jobber for bonden samarbeide enda tettere. Denne avtalen er bare første steg på veien, og vi gleder oss til å drive kompetanseutvikling sammen med Animalia, sier Nina Sundqvist.

– Kvalitetssystemet i landbruket skal gjøre det enklere for bonden å forholde seg til de lover og regler som gjelder for hans produksjon. Med denne samarbeidsavtalen med Animalia, skal vi finne måter vi kan jobbe sammen på for å gjøre det enklere for bonden. Animalia har høy kompetanse og masse praktisk erfaring gjennom husdyrkontrollene og helsetjenestene, det kan vi garantert lære mye av, sier KSL-sjef Tom Roterud.

Powered by Labrador CMS