Nyheter

Høsten 2013 gikk politiet til aksjon mot 20 butikker i Lime-kjeden. Nå møter 13 personer i Oslo tingrett, tiltalt for menneskehandel, bedragerier og annen organisert kriminalitet. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Hovedtiltalte i Lime-saken blir ikke løslatt fra varetekt

Den hovedtiltalte i Lime-saken, Sajjad Hussain, må fortsatt sitte varetektsfengslet.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB-Hege Tannæs-Fjeld): Oslo tingrett frykter at han ellers vil rømme landet og dermed bidra til utsettelse av den omfattende rettssaken.

Sajjad Hussain (38) har sittet varetektsfengslet siden midten av august 2014. Rettssaken mot ham og tolv andre startet 20. januar og skal etter planen pågå fram til sommeren. De er tiltalt for menneskehandel, organisert kriminalitet og en serie grove bedragerier.

Hussain er den eneste av de tiltalte som for tiden er varetektsfengslet. Han begjærte seg nylig løslatt, men torsdag besluttet Oslo tingrett at han fortsatt må være fengslet.

Vil tjene på utsettelse

Hussain er omtalt som hovedtiltalt i rettssaken. Oslo tingrett mener det er fare for at han rømmer landet dersom han løslates. Retten mener også at det er sannsynlig at den omfattende rettssaken må utsettes, dersom Hussain ikke er til stede der.

– Både Hussain og hans familie vil ha mye å tjene på at straffesaken mot dem blir lagt i bero uten domfellelse, heter det i kjennelsen.

Retten viser til at Hussain ble pågrepet på Gardermoen i det han var i ferd med å forlate landet på et tidspunkt han visste om at det var i ferd med å bygges opp en sak mot ham.

– Slik retten ser det, viste han både vilje og evne til å reise ut av landet, skriver tingretten.

– Ansvar for familien

38-åringen selv har ifølge kjennelsen fra tingretten forklart at han ikke ønsker å unndra seg rettssaken, blant annet fordi han føler stort ansvar for at han har brakt sine nære familiemedlemmer opp i en vanskelig situasjon siden de er tiltalt i saken og risikerer lang fengselsstraff. Han har sagt at han ønsker å være til stede for å bidra til at de blir løslatt.

Hussain har dessuten fremmet ønsker om at han skal få nyte mat som familien hans har med seg, og at han skal få anledning til å røyke under rettssaken.

Oslo tingrett mener dette ikke er relevant for fengslingsspørsmålet og ber ham om eventuelt å ta opp dette med dommeren i straffesaken. (©NTB)

Hege.Tannaes-Fjeld@ntb.no

Powered by Labrador CMS