Nyheter

Kasteforbud innført i Frankrike

Onsdag denne uka trådte matkastingsforbudet i kraft; den forbyr franske supermarkeder å kaste mat som fortsatt er spiselig.

Publisert Sist oppdatert

Nå er dermed forbudt for franske supermarkeder av en viss størrelse å kaste mat som fortsatt er spiselig, skriver Dagbladet. Butikkene er forpliktet til å donere spiselig mat som har passert best før-datoen.

I fjor ble det ifølge NTB anslått at hver franskmann kaster mellom 20 og 30 kilo mat i året, og at dette til sammen blir mat for nærmere 170 milliarder kroner. Som i Norge har franske myndigheter et mål om at det tallet må reduseres betraktelig.

Jacques Bailet, leder av organisasjonen Banques Alimentaires som organiserer matutdeling, sier de nå forventer å få både mer mat og mat av høyere kvalitet som de kan distribuere videre, skriver The Guardian.

Den nye franske loven gjør det også forbudt å bevisst ødelegge mat som fortsatt er spiselig. Enkelte franske butikker skal ha fryktet at folk som fant mat i søppelkassene deres skulle bli matforgiftet, og skal derfor ha helt blekemiddel eller såpe over det, ifølge La-Croix.

Powered by Labrador CMS