Nyheter

Mer naturell yoghurt

Nordmenn spiser mer yoghurt naturell enn noensinne, ifølge Ida Berg Hauge, daglig leder i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Publisert Sist oppdatert

Mens den totale yoghurtmengden nordmenn spiser har hatt en økning på 13 prosent de siste 5 årene, har yoghurt naturell i samme periode økt med hele 74 prosent.

– Denne utviklingen kan ha flere medvirkende årsaker, men en faktor kan være økt fokus på å redusere inntaket av sukker. I tillegg kan den økende interessen for å lage mat fra bunnen av med færre ingredienser være en del bildet. Nordmenn er blitt mer opptatt av at maten skal være så ren og naturlig som mulig, sier Berg Hauge.

Selv om fruktyoghurt fortsatt står for den største andelen av yoghurtsalget, øker yoghurt naturell jevnt. Fra å utgjøre 7 prosent av totalen i 2010, står den naturelle varianten nå for 11 prosent av alt yoghurtsalg i Norge.

Sukkermengden i yoghurt er blitt vesentlig redusert den senere tid både for en rekke nye yoghurttyper generelt og for barneyoghurt spesielt. Yoghurt naturell er helt uten tilsatt sukker.

Nye tall fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter viser at alle produktkategorier bortsett fra melk går opp i volum i 2015. Melk går ned både i forbruk per capita og volum, mens ost, smør og rømme har en fin økning både i volum og per capita. Fløte og yoghurt øker også i volum siste år, men har en liten nedgang i forbruk per capita.

Powered by Labrador CMS