Nyheter

Klar for ny finale: Coop Mega Bekkestua og frukt- og grøntansvarlig Anita Pettersen er igjen i finalen i NM i frukt og grønt.

NM i frukt og grønt 2016: Finalistene er klare

Alle finalister er nå klare for siste runde i NM i frukt og grønt. Fire butikker får direkte finalebillett etter å ha vunnet en eller flere spurtpriser på salg av sesongvarer.

Publisert Sist oppdatert

Av Pål H. Christiansen

De fem innlagte spurtprisene går til Bunnpris Oldeide (bær), Matkroken Måsøy (rotgrønnsaker og poteter), Matkroken Åse (epler), og Matkroken Vengsøy (løk). Til sammen 23 finalister er med det klare for det siste slaget om den gjeve NM-tittelen for 2016 i fire ulike klasser (se listen over alle finalistene i bunnen av saken).

Spurtprisene i NM i frukt og grønt er lagt inn for å sette fokus på viktige sesongvarer her til lands. Bær, rotgrønnsaker, løk, epler og poteter er alle viktige basisvarer i det norske kostholdet og kan godt eksponeres i butikk i enda større grad.

Spurtprisvinnere er de butikkene med høyest salg av en bestemt vare basert på andel av total frukt- og grøntomsetningen. Butikken må først ha kvalifisert seg til topp-listen innenfor sin kjede for å kunne vinne en spurtpris.

– Det er interessant å se at fire av fem spurtpriser har gått til Matkroken, mens bærprisen ble vunnet av Bunnpris. Alle disse er i kategorien superetter og har mindre enn 400 kvdratmeter butikkareal. Altså ser vi at også de med svært liten plass prioriterer friske grønnsaker og bær høyt. Det er ikke bare bra for kundestrømmen, men også for folkehelsen. Frukt og bær er naturens godteri. Det er sunt å la seg friste, sier Gerd Byermoen, kommunikasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Topplistene er de 12 beste butikkene innenfor hver kjede plukket ut av Nielsen Norge ut fra høyest frukt- og grøntandel av butikkens totalomsetning (ekskl. nonfood). Kjedene har selv valgt ut hvilken hovedkategori de ønsker å delta i ut fra denne topp-listen. Det er butikken med høyest frukt- og grøntandel innenfor denne kategorien som går videre til finalen.

Les hele saken i ukens papiravis.

Finalistene i NM i frukt og grønt:

Store supermarked/Hypermarked:

Obs Tromsø

Eurospar Langnes

Meny Høvik

Coop Mega Bekkestua

Små supermarkeder:

Spar Tåsen

Kiwi Bygdøy Allé

Rema 1000 Vinderen

Coop Marked Syvde

Coop Prix Våland

Extra Torsby

Superetter:

Joker Vats

Matkroken Rolvsøy

Bunnpris Adamstuen

Matkroken Måsøy

Matkroken Åse

Matkroken Vengsøy

Bunnpris Oldeide

Åpen klasse:

Jacobs Colosseum

Kiwi Lund, Agder

Rema 1000 Rådhusplassen, Ås

Coop Prix Eiksmarka

Spurtprisvinnere 2016:

Høyest salg av bær (jordbær, bringebær, blåbær) fra uke 22 til 35 (1. juni til 31. august): Bunnpris Oldeide

Butikken med høyest salg av rotgrønnsaker (gulrøtter, sellerirot, persillerot, rødbeter, kålrot, pastinakk) fra uke 31 til 43 (1. august til 31. oktober): Matkroken Måsøy

Butikken med høyest salg av løk (kepaløk gul, kepaløk rød, purre, vårløk, hvitløk, sjalottløk) fra uke 31 til 43 (1. august til 31. oktober): Matkroken Vengsøy

Butikken med høyest salg av epler fra uke 35 til 43 (1. september til 31. oktober): Matkroken Åse

Butikken med høyest salg av poteter fra uke 26 til 43 (1. juli til 31. oktober): Matkroken Måsøy

Powered by Labrador CMS