Nyheter

Visste du at avlsgriser fra Norge eksporteres til over 50 land? Foto: Norsvin.

Norsk gris eksportert til Chile

Norsk gris eksporteres nå til over femti land. Chile er siste land i rekka.

Publisert Sist oppdatert

De 33 norske grisene ankom rett før jul, og har begynner sitt nye liv som avlsråner i Chile. I Chile skal de legge grunnlaget for kommende generasjoner av griser.Topigs Norsvin eksporter svinegenetikk over hele verden. Norsvin Landsvin og Topigs´Z-linjen sammen med Norsvin Duroc er en unik kombinasjon som er ny for det chilenske markedet.

Norsvin har siden 1958 utviklet genetikk for en sunn, robust og effektiv gris, og er en innovativ og forskningsbasert virksomhet. For å sikre videre økt verdiskaping for sine eiere begynte Norsvin i 1995 å eksportere svinegenetikk ut i verden. Å lykkes internasjonalt er en forutsetning for å kunne finansiere videreutvikling av et konkurrensdyktig nasjonalt avlsarbeid på gris.

I 2014 ble den internasjonale aktiviteten fusjonert med det nederlandske selskapet Topigs. Topigs Norsvin er i dag en av verdens største leverandør av svinegenetikk, omsetningen er på ca. En milliard norske kroner. Selskapet er tilstede i mer enn 50 land og hvert år produseres det over 100 millioner slaktegris med Topigs Norsvin-genetikk utviklet i Norge. I Norge produseres det 1,6 millioner slaktegris per år, ifølge en pressemelding fra Norsvin.

Powered by Labrador CMS