Nyheter

Norsk Tipping bekymret

Norsk Tipping er bekymret over at pengespillmarkedet gradvis dreies fra lotterispill for de mange til risikospill for de få.

Publisert Sist oppdatert

De innehar kunnskap om utviklingstrekk hos risikospillerne som krever handling, skriver adm. direktør Torbjørn Almlid (bildet) i en melding.

For de fleste av Norsk Tippings nesten to millioner kunder er pengespill underholdning og en positiv avkobling.

«Nå ser vi imidlertid tendenser til spilleadferd hos et lite mindretall av disse som gir grunn til uro. I vår kundebase har vi mer enn 20.000 spillere som taper urovekkende mye på pengespill. Hovedårsaken til dette er casino- og sportsspill på nett, spill som har hatt en stor framvekst både hos Norsk Tipping og de ulovlige aktørene de senere årene. Dette er spill som i sin natur har større risiko for usunn spilleadferd enn tradisjonelle lotterier som Lotto og VikingLotto, men som også vi skal tilby som en del av vårt samfunnsoppdrag«, skriver Almlid.

Norsk Tippings samfunnsoppdrag er både å være det ansvarlige alternativet og samtidig så attraktive at kundene velger Norsk Tipping som sitt spillselskap.

Norsk Tipping mener det er store verdier på spill når regjeringen til høsten legger fram en stortingsmelding om framtidens pengespill i Norge. De er bekymret for utviklingen og nevner Sverige som et eksempel der liberaliseringen har gått for langt.

I 2016 innfører Norsk Tipping nye beløpsgrenser for hvor mye det skal være mulig å tape, på tvers av alle spillene. Målet er at færre skal få problemer.

Powered by Labrador CMS