Nyheter

Foto: Mari Svenningsen, Matprat

Pepperkaker – fortsatt nordmenns julefavoritt

Julen er høytid for kaker. Men hva er egentlig den store folkefavoritten? Pepperkaker er fortsatt den mest populære, viser Norsk Juleindeks.

Publisert Sist oppdatert

Norsk Juleindeks fra MatPrat har undersøkt saken, og ikke uventet var det en forhåndsfavoritt som stakk av med seieren. Peppekaka danket ut konkurrenter som krumkaker, kokosmakroner, kakemenn, sirupsnipper og kransekake.

– Den gode, gamle pepperkaka vinner faktisk en overlegen seier. 24 prosent oppgir denne som sin favoritt. Andreplassen går til den klassiske krumkaken, mens det er kransekakestenger som tar siste plass på pallen, sier samfunnsanalytiker Anne Zondag i MatPrat i en pressemelding.

Det er blant de unge at pepperkaker står sterkest. Hele 40 prosent av de under 34 år sier at pepperkaka er deres favoritt. Til sammenligning er det kun 9 prosent i aldersgruppen 60 pluss som foretrekker pepperkaker. Her er det nemlig krumkaker som er favoritten.

Pepperkake-trenden vises også på nettet. Norsk Juleindeks sin samarbeidspartner Google har sett på tallene – og også i den digitale sfæren er det pepperkaka som er mest populær.

– Pepperkaken er definitivt den mest søkte julekaken hittil i år. Faktisk er det ingen andre som er i nærheten en gang når det gjelder volum, sier Hanne- Lene Norup Dahlgren i Google Norge.

Utvalget av pepperkaker er stort i norske butikker, og man kan kjøpe både ferdige kaker og ferdig deig. Hos MatPrat anbefaler de imidlertid å bake kakene selv.

– Det er ikke vanskelig å lage, og hjemmelagde pepperkaker med hjemmelaget pepperkakedeig hører julen til, synes jeg. Et skikkelig pepperkakeverksted på kjøkkenet er også en hyggelig tradisjon for mange. Og så smaker jo resultatet utrolig godt i en mørk adventstid, sier kokk og matfaglig rådgiver i MatPrat, André Wrengbro.

Powered by Labrador CMS