Nyheter

Selger muggen og råtten frukt

Matkontrollen har sjekket kvaliteten på frukt og grønt hos dagligvarekjedene, og ble ikke særlig fristet.

Publisert Sist oppdatert

Matkontrollens medarbeidere fant mye frukt og grønt av dårlig kvalitet på sin handlerunde. Rema 1000, Kiwi og Coop Extra krangler om hvem som er billigst på frukt og grønt i reklamene sine. Matkontrollen sjekket hvordan kvaliteten er på varene.

De har undersøkt totalt 30 butikker i Oslo og Akershus, ti butikker fra hver kjede. De fikk kjøpt 14 poser med dårlig frukt og grønt fra hver kjede.

Rema 1000 beklager at Matkontrollen har funnet dårlig frukt og grønt i deres butikker.

– Sånn skal det ikke være. Vi tar tak i dette for å sikre gode rutiner og varekunnskap i våre butikker, sier Mette Fossum Beyer, kommunikasjonsdirektør i Rema 1000 til TV 2.

Coop Extra lover også forbedring.

– Vi må ha de beste produsentene, riktig transport og oppbevaring, og vi må øke bevisstheten slik at vi tar oss tid til å ta det vekk hvis det skulle komme noe dårlig i kassen, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge.

Kiwi er også misfornøyd med Matkontrollens funn.

– Sånn skal det ikke være. Disse varene skulle ikke ha vært i disk, og de skulle også ha blitt stoppet i kassen. Dette er ikke bra. Frukt og grønt er vår viktigste varegruppe, og kundene i Kiwi skal være trygge på at kvaliteten er gode selv om prisen er lav, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi. Nå sender hun ut frukt- og grøntkonsulenter til alle kjedens 630 butikker for å gjennomgå rutinene.

Powered by Labrador CMS