Nyheter

Daglig leder og eier,Kjersti Sundby i Sundbytunet Bryggeri & Destilleri, kjent som Norges første kvinnelige ølgründer, utvider og tredobler kapasiteten etter å ha inngått leveranseavtale med Norgesgruppen.

Sundbytunet tredobler ølproduksjonen

Ølprodusenten Sundbytunet Bryggeri & Destilleri har inngått avtale om leveranser til Norgesgruppen, og tredobler nå produksjonskapasiteten.

Publisert Sist oppdatert

Ølprodusenten Sundbytunet Bryggeri & Destilleri tredobler nå produksjonskapasiteten. Småskalaprodusenten blir fremover å finne i et bredere utvalg dagligvarebutikker etter å ha inngått avtale med Norgesgruppen.

Da første ølet ble produsert på Sundbytunet i 2011, ble det raskt vurdert til å være et av Norges beste øl og sammen med to andre bryggerier representere Norge under Bocus d’Or i Lyon – og nylig i Grüne Woche i Berlin. Sundbytunets Pilegrimspils var i januar også nominert til Det Norske Måltids pris for «Årets tradisjonsøl» .

I produksjonslokalene på Jessheim er det nå installert nytt utstyr som tredobler produksjonskapasiteten og automatiserer mer av prosessen. Sundbytunet kan produsere opp til en halv million flasker i året etter utvidelsen. Sjefsbrygger på Sundbytunet er Frank Werme. Med utvidelse av produksjon er planen å utvide med flere ansatte.

– Med den anerkjennelsen vi har fått for ølet, er det synd å drive i så liten skala. Derfor utvider kapasiteten og effektiviserer hele prosessen. Avtalen med Norgesgruppen er et stort løft og en milepæl for oss, sier daglig leder og eier Kjersti Sundby i en pressemelding.

Sundbytunet skal fra midten av februar være inne i Norgesgruppen med seks sorter øl som har hentet inspirasjon fra ulike deler av verden:

Kjellerpils, ByBayer, Red Ale, Verandaweisse, Pilegrimspilsener og Pacific ale. Solskinnspils kommer i sortimentet til sommeren 2016.

Sundbytunet er et totalkonseptet med bryggeri, destilleri, restaurant, pub, kurs/konferanse og overnatting. Gården, som er utgangspunkt for Sundbytunet, har vært drevet gjennom syv generasjoner og ligger tett opp til Jessheim sentrum.

Powered by Labrador CMS