Nyheter

Sverige får sin egen «Nyt Norge»-merking

Sverige lager nå sitt eget opprinnelsesmerke; «Från Sverige», bygd over samme lest som Nyt Norge.

Publisert Sist oppdatert

– Det synes vi er heidundrende bra, sier velkommen etter og gleder oss på vegne av Medelsvensson, sier adm. direktør Nina Sundqvist i Matmerk i en pressemelding.

Over halvparten av svenske forbrukere oppgir at de ønsker å handle svenskprodusert mat. Opprinnelsesmerket «Från Sverige» skal gjøre det lettere å finne fram til den svenske maten. For å bruke «Från Sverige» må maten være laget av svenske råvarer, bearbeidet og pakket i Sverige.

– I forhold til Nyt Norge, er den eneste forskjellen at vi i Norge har et felles kvalitetssystem i bunnen som sikrer at bonden følger de lover og regler vi er pålagt. I internasjonal sammenheng er det helt enestående at en samlet bransje stiller seg bak har ett felles kvalitetssystem, ifølge Sundqvist.

84 prosent av norske forbrukere kjenner Nyt Norge, det offisielle merket for norsk mat. Det omfatter over 2500 mat- og drikkevarer. Finland som har hatt eget opprinnelsesmerke lengst i Norden, har en kjennskap på 90 prosent og omfatter hele 8000 mat- og drikkevarer. I løpet av året ruller EU ut kampanjen «Enjoy it’s from Europe» med en verdi av 1,6 milliarder med sikte på å få økt eksport av europeisk mat.

Powered by Labrador CMS