Nyheter

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Advokatfirma dømt til å ta regningen for svinebønder

To svinebønder gikk glipp av 10,5 millioner kroner fordi et advokatfirma var for sent ute med et søksmål. Oslo tingrett har dømt firmaet til å betale bøndene.

Publisert Sist oppdatert
(NTB): Denne uken ble advokatfirmaet Arntzen de Besche og forsikringsselskapet Zürich Insurance dømt til å betale erstatning og tilbakebetaling av advokatregning, i alt 12,6 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

– Arntzen de Besche fikk sine egne tall mot seg. Det er i og for seg en litt trist sak, at det var advokatfirmaet vi opprinnelig var veldig fornøyd med som ender opp med regningen, og ikke de som egentlig skulle betalt – staten, sier svinebonde Henrik Mørk Eek.

Historien begynner i 2007 da Eek og Svein Engebretsen ville utvide driftsbygningen i Skiptvet i Østfold. Etter å ha fått nei av kommune og fylkeskommune, kontaktet de advokatfirmaet som sørget for at saken ble tatt til domstolene.

De fikk til slutt dom i Borgarting lagmannsrett for at fylkesmannens vedtak var ugyldig. Dermed fikk bøndene bygge likevel.

De saksøkte også staten for 14 millioner kroner i tapte inntekter og økte byggepriser i tidsrommet fra bygget kunne ha blitt satt opp hvis kommunen hadde sagt ja. Men søksmålet var fremsatt for sent. Da rettet bøndene skytset mot advokatene.

Arntzen de Besche viser til sin advokat Jan B. Jansen i BA-HR som sier han vil studere dommen nærmere og vurdere om han skal anbefale å anke.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS