Nyheter

Glade vinnere av kokkekonkurransen Årets grønne Kokk 2017: Nina Kristoffersen og Joachim Lindgren, Statholdergaarden.

Årets grønneste kokker er kåret

Nina Kristoffersen og Joachim Lindgren vant lagkonkurransen for faglærte kokker, «Årets grønne kokk».

Publisert Sist oppdatert

Det var stor stemning og jubel da vinnerne av lagkonkurransen for faglærte kokker, Årets grønne kokk, ble kåret på messen Smak på Lillestrøm fredag. Ifølge en pressemelding fra arrangøren var Nina Kristoffersen og Joachim Lindgren så henrykte over å vinne at de gråt av glede.

– Dette er velfortjent, vi har øvet oss masse på å finne fram til det rette å servere.

Hoveddommer Harald Osa er begeistret over det som ble servert

– Aldri har frukt og grønt vært i vinden som nå. Det vi har sett i dag lover virkelig godt for framtiden. Lagene har imponert med smaker og kombinasjoner og vi har sett noen flotte kreative varianter, blant annet noen spektakulære retter av noe så vanlig som hodekål. Nivået var veldig høyt og jevnt, men vinnerne utmerket seg. De beste lagene har retter med rene, gode smaker der de naturlige smakene i råvarene får komme frem. Her er mange retter og ideer som med fordel kanformidles videre til de som lager mat til andre eller hjemme. Vi vet at mange forbrukere og gjester er opptatt av å spise mer plantebasert kost, og fra denne konkurransen er det utrolig mye inspirasjon å hente, sier hoveddommer Harald Osa fra Bama Gruppen.

I fjor høst ble alle faglærte kokker invitert til å sende inn sine menyer.

– Vi mottok utrolig mange kreative, spennende menyer, på et meget høyt nivå, forteller Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Seks lag, som alle består av to faglærte kokker, ble tatt ut for flere måneder siden til å delta i finalen. Lagene har forberedt seg godt og trent i lang tid på disse grønne kreasjonene som ble servert fredag.Opplysningskontoret for frukt og grønt og Kokkenes Mesterlaug, Oslo står bak konkurransen sammen med Bama Storkjøkken, Engrosfrukt, Sportex, Figgjo og messen Smak 2017.

Det er syvende gang Årets grønne kokk arrangeres.

Powered by Labrador CMS