Nyheter

Bakeri stengt av politiet

Et bakeri i Fredrikstad måtte stenges av politiet da de nektet å etterkomme karantenen ilagt av Mattilsynet.

Publisert Sist oppdatert

Bakeriet er tidligere ilagt virksomhetskarantene for blant annet dårlige hygieniske forhold, og har hatt besøk av tilsynet hele 12 ganger siden 2012, med flere merknader.

Det har vært flere bakerier med ulike navn som har operert i lokalene de senere år, de fleste er slått konkurs. Hele tiden er det de samme eierne som står bak, skriver Fredrikstads Blad.

For om lag ett år siden meldte Mattilsynet om et hastevedtak om stenging av hele virksomheten, da det ble avdekket dårlig renhold og kryssforurensning til mat og skadedyr, i forbindelse med et besøk. Eierne hyret advokat og påklaget vedtaket, men til ingen nytte. Mattilsynet ga påla at bakeriet skulle holdes stengt mellom 10. juli og 10. september i år.

– Da vi kom for å kontrollere at karantenen ble overholdt var det full aktivitet i lokalene. Dagen etter hadde vi med oss politiet og en låsesmed for fysisk å låse og stenge produksjonen, forteller seksjonssjef Jorunn Aasgaard Grini ved Mattilsynets avdeling Østfold og Follo til avisen.

Under kontrollen 10. juli viste emballasje og bestillinger viste at bakeriet hadde byttet navn og produserte varer under navnet Skjeberg Bakeri AS. Mattilsynet har fattet et nytt hastevedtak om omsetningsforbud og ser alvorlig på regelbruddet.

Powered by Labrador CMS