Nyheter

Billigere mat med selvskanning

Obs-kunder som tar med seg en skanner rundt i butikken og betaler i ubetjent kasse, kan få et lite knippe Coop-varer billigere, skriver NRK.

Publisert Sist oppdatert

Er du Coop-medlem, og har registrert deg, kan du plukke med deg en skanner i inngangen, skanne varene på din vei gjennom butikken og betale i ubetjent kasse til slutt.

Til en lavere pris enn om du hadde gjort det på vanlig måte, gitt at du har kjøpt én eller flere av de tre varene som inngår i rabattordningen. For eksempel koster en åttepakning yoghurt 29,90 kroner hvis du skanner og betaler sjøl. For andre koster den 41,20, forteller NRK.

Regiondirektør for kjededrift i Coop på Øst- og Vestlandet, Dag Ove Aksland, utelukker ikke at ordningen kan bli utvidet. Selskapet kaller selvskanning for ShopExpress, og den brukes i alle landets Obs-butikker og stadig flere Coop Mega-butikker.

Geir Pollestad (Sp), leder i næringskomiteen på Stortinget, liker ikke rabattordningen.

– Når de som ikke vil bruke denne, skal betale mer for varene, slår rettferdighetssansen min inn, sier Pollestad til NRK.

Han mener spesielt mange eldre kommer dårlig ut med en slik løsning. Forbrukerrådet, derimot, synes ikke det er noe å hisse seg opp over.

Rådet sier ordningen både lovlig og uproblematisk, og at det er opp til forbrukerne å orientere seg for å få best mulig pris.

Powered by Labrador CMS