Nyheter

Cappelen Damm stevner Konkurransetilsynet

Forlaget Cappelen Damm er ikke fornøyd med å bli ilagt et milliongebyr av Konkurransetilsynet i Interpress-saken. Nå stevner de tilsynet for retten.

Publisert Sist oppdatert
(NTB): Konkurransetilsynet ila i mars forlaget et gebyr på 9,1 millioner kroner. Det er dette vedtaket om gebyr som forlaget ikke vil godta.

– Konkurransetilsynets begrunnelse for å ilegge Cappelen Damm bot er, etter vår mening, basert på uriktig forståelse av faktiske forhold og hendelsesforløp, sier Tom Harald Jenssen, administrerende direktør i Cappelen Damm, i en pressemelding.

Bakgrunnen for gebyret var resultatene av kontrollbesøk hos flere forlag i 2014. Tilsynet hadde mistanke om et samarbeid blant forlagene om boikott som en reaksjon på Reitan Convenience og Interpress' beslutning om å nekte Bladcentralen distribusjon via dem for bøker til Narvesen og 7-Eleven.

– Vi mener å ha dokumentert med tydelighet at Cappelen Damm ikke har deltatt i noen form for koordinering av hva forlagene skulle foreta seg i forhold til fortsatt distribusjon av bøker gjennom Interpress, sier Jenssen.

Forlaget tar derfor ut stevning for Oslo tingrett for å få vedtaket opphevet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS