Nyheter

Butikksjef Hege Engevold ved Extra Bjerke gikk tom for gresskar etter kort tid, og måtte bestille nye paller. Totalt forventer Coop å selge 75.000 gresskar de neste ukene. Foto: Espen Solli

Coop forventer ny gresskar-rekord til Halloween

Coops dagligvarekjeder forventer å selge 75.000 norske gresskar frem mot årets skumleste helg.

Publisert Sist oppdatert

I fjor solgte Coops dagligvarekjeder 52.000 gresskar i forbindelse med Halloween, og passerte sitt eget mål på 50.000 solgte. I år forventes en ytterligere salgsøkning til 75.000 norsk-produserte gresskar, tilsvarende 350 tonn.

– Stadig flere pynter opp i nabolaget med gresskar, og mange kunder handler også annen skummel Halloween-pynt. Vi forventer derfor at fjorårets salgsrekord vil passeres med stor margin, sier kjededirektør Christian Hoel i Extra i en pressemelding.

Det er særlig småbarnsfamilier som kjøper gresskar og Halloween-pynt. I tillegg til å la barna hjelpe til med utskjæringen av gresskaret, oppfordrer Hoel å ta barna med på matlaging med gresskar-innmaten.

– Innmaten er en fantastisk råvare og kan brukes til alt fra supper, salater, pai og til kaker. Vi har alle et ansvar for å bidra til minst mulig matsvinn og lære barna at vi må unngå å kaste mat, sier Hoel.

Salgsutviklingen for gresskar i Coops dagligvarebutikker:

2015: 38.000

2016: 53.000

2017: 75.000 (forventet salg)

Kjededirektør Christian Hoel i Extra.
Powered by Labrador CMS