Nyheter

Venstres André N. Skjelstad (t.v) og flere andre stortingsrepresentanter i det borgerlige samarbeidet på Stortinget opplyser at det er aktuelt å flytte deler av Landbruksdirektoratet til Trøndelag. Steinkjer er en av byene som er høyaktuelle. Foto: Tore Meek, NTB scanpix.

Deler av Landbruksdirektoratet kan flyttes til Trøndelag

Samarbeidspartiene på Stortinget vurderer å flytte flere av de 225 stillingene i Landbruksdirektoratet til Trøndelag, ifølge stortingsrepresentanter.

Publisert Sist oppdatert

(NTB): Venstres representant i kommunalkomiteen, André Skjelstad, sier at Steinkjer i Nord-Trøndelag er blant stedene de borgerlige samarbeidspartiene vurderer å flytte stillingene til.

– Steinkjer er med i finalerunden, og vi har ganske stor tro på at dette kan være mulig, sier Skjelstad, til Trønder-Avisa.

Direktoratet har i dag 194 ansatte i Oslo og 30 i Alta. Skjelstad påpeker imidlertid at toll- og reindriftsdelene av direktoratet sannsynligvis ikke flyttes, og anslår at det er snakk om 150–170 årsverk.

I løpet av uken har de borgerlige samarbeidspartiene presentert flere nyheter om utflytting av statlige arbeidsplasser, og regjeringen legger trolig fram en helhetlig plan som et vedlegg til en stortingsmelding om regionpolitikk fredag.

Der står det ifølge avisa at "Trøndelag" er blant tre alternativer de vurderer å flytte stillingene til. Også Elin Agdestein (H), Frank Jenssen (H) og Lill Harriet Sandaune (Frp) er positive til å flytte stillingene til regionen.

–Trøndelag er et så stort og viktig landbruksområde, og er ikke minst ledende innen nyskaping og nye arbeidsplasser. Det er mange områder hvor man leder an i Trøndelag, og da er det kjempeflott hvis man får denne muligheten. Dette er spennende, sier Sandaune (Frp), stortingsrepresentant fra Malvik. (©NTB)

Powered by Labrador CMS