Nyheter

Emballasje kan redusere matsvinn

Direktør Lars Germann ved Teknologisk Institut i Danmark mener det er uklokt å bruke mindre matemballasje i et miljøperspektiv.

Publisert Sist oppdatert

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 16.0px Helvetica; color: #52585c; -webkit-text-stroke: #52585c}span.s1 {font-kerning: none}

En fersk rapport viser at produksjonen står for 70 prosent av klimabelastningen fra matprodukter, mens forarbeid, kjøling og logistikk står for 29 prosent. Bruk av emballasje utgjør kun 1 prosent, skriver Emballasjeforeningen, som siterer fra en artikkel i Emballage & Transport.

Det er danske DTU som har laget rapporten som omtales i siste utgave av fagbladet fra Teknologisk Institut.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 16.0px Helvetica; color: #52585c; -webkit-text-stroke: #52585c}span.s1 {font-kerning: none}

– Med dette i tankene er det innlysende at det er uklokt å spare på emballasjen og risikere ødelagte matvarer, når opptil 99 prosent av belastningen allerede er innløst, resonnerer sentersjef Lars Germann i siste utgave av Emballage & Transport.

Powered by Labrador CMS