Nyheter

Arkivbilde av kongekrabbe eller kamtsjatkakrabbe, fotografert i Nord-Norge i 1996. Arkivfoto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

Fiskeridepartementet reduserer kongekrabbekvoten med 250 tonn

Etter at beregninger viser en nedgang i kongekrabbebestanden har Fiskeridepartementet satt ned neste års kvote med 250 tonn. Men kvoten er fremdeles stor.

Publisert Sist oppdatert
(NTB): Tallene fra forskerne viser at ned har vært en nedgang i bestanden av kongekrabbe i det kvoteregulerte området øst i Finnmark. Dermed blir kvoten for neste år noe redusert.

– Selv om kvoten går litt ned vil det totale uttaket av kongekrabbe fortsatt være høyt. Vi ønsker at kongekrabben skal bidra til arbeidsplasser og lønnsomhet i flere kystsamfunn, uten at det blir en stor spredning av kongekrabbe utenfor det kvoteregulert området, sier statssekretær Veronica Pedersen Åsheim (Frp) i Nærings- og fiskeridepartementet.

Totalkvoten for hannkrabber er fastsatt til 1.750 tonn for neste år. Det er en nedgang med 250 tonn fra i år. For hunnkrabber er kvoten redusert til 100 tonn i 2018, fra 150 tonn i 2017. Gjeldende minstemål videreføres.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS