KBS

– Vi ønsker å likebehandle bensinstasjonene og kioskene med dagligvarebutikkene, sier Bård Hoksrud (Frp), stortingsrepresentant og medlem av programkomiteen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Frp foreslår ølsalg på bensinstasjonene

Et flertall i Frps programkomité vil tillate ølsalg på kiosker og bensinstasjoner her i landet. Argumentet er likebehandling.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): – Vi ønsker å likebehandle bensinstasjonene og kioskene med dagligvarebutikkene, sier Bård Hoksrud (Frp), stortingsrepresentant og medlem av programkomiteen til Vårt Land.

Han sier at det ikke handler om økt tilgjengelighet.

– Programpunktet handler om prinsipper. Når grensene mellom særlig bensinstasjoner og dagligvarebutikker forsvinner, må regelverket tilpasses, sier han.

Flertallet i komiteen skriver at kiosker og bensinstasjoner gis «anledning til å søke om salgsbevilling for alkoholdige drikkevarer på lik linje med dagligvarenæringen for øvrig». Et mindretall i programkomiteen tar dissens og vil stryke ølpunktet.

Folk i Norge kjøpte 272 millioner liter øl i fjor – opp fra 253 millioner liter i 2014, forteller Bryggeriforeningen.

Stortinget vedtok i 1998, mot stemmene til Høyre og Fremskrittspartiet, at bare dagligvarebutikker skal få kommunal bevilling til å selge øl, bensinstasjoner og kiosker får ikke en slik salgsbevilling. (©NTB)

Powered by Labrador CMS