Nyheter

– Ledelsen er selvsagt opprørt og skuffet over at millioner av kroner er underslått fra samvirket, sier administrerende direktør Elisabeth Morten i Gartnerhallen. Foto: Gartnerhallen

Gartnerhallen vil ha tilbake pengene sine

Gartnerhallen vil jobbe for å få tilbake mest mulig av pengene sine, etter at det trolig er avdekket et underslag på svimlende 49 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Gartnerhallen anmeldte allerde 7. juni i år et mulig underslag av betydelige midler fra selskapet til Økokrim.

Økokrim har nå tatt ut tiltale mot to personer for underslag av vel 49 millioner kroner av Gartnerhallens midler over en periode av om lag 10 år.

– Vi er tilfredse med at Økokrim har konkludert etterforskningen og at denne alvorlige saken nå blir et anliggende for retten. Vi legger til grunn at Økokrim har et solid grunnlag for tiltalen, sier administrerende direktør Elisabeth Morthen i Gartnerhallen i en pressemelding.

– Når vi blir bedre kjent med grunnlaget for tiltalen, vil vi iverksette en ekstern granskning av våre egne rutiner, slik vi besluttet da vi anmeldte saken, sier Morthen, som også slår fast at Gartnerhallen vil fortsette arbeidet med å få tilbake mest mulig av verdiene som bedriften er blitt tappet for.

Elisabeth Morthen understreker at den daværende ledelsen i Gartnerhallen handlet helt etter boken da de ble varslet om mulige uregelmessigheter. Anmeldelsen fulgte etter at Gartnerhallen gjennomførte egne undersøkelser som ga berettiget mistanke om underslag av betydelige beløp fra selskapet, og fulgte opp med anmeldelsen.

– Ledelsen er selvsagt opprørt og skuffet over at millioner av kroner er underslått fra samvirket. Samtidig finner vi det riktig å avvente det som kommer fram i retten og gjennom vår egen gransking før vi gir ytterligere kommentarer, sier Morthen, som tiltrådte i stillingen som administrerende direktør i oktober.

Powered by Labrador CMS